En balanceret livsstil skaber større arbejdsglæde

August og september er den tid på året, hvor flest danskere skifter job. Mange bruger sommerferien på at tænke over deres arbejdsliv, og mange af dem som er utilfredse med chefen eller arbejdsopgaverne (for mange, for lidt udfordrende, for kedelige) ender med at søge og skifte job.

Hvor forsvandt arbejdsglæden hen?

Ligger du ved poolen lige nu og nyder dine tre ugers sommerferie som så mange andre danskere, så gør du dig muligvis nogle af de samme tanker. Ofte er det manglende arbejdsglæde, der får os til at skifte job, fordi vi ganske enkelt ikke længere kan finde motivationen til at tage på arbejde. Tanken om at skulle hjem fra ferie og møde ind på en arbejdsplads, hvor man ikke trives, er ulidelig for mange, og derfor vælger en del af os at tage konsekvensen og søge nye jobudfordringer.

Udfordringer i det moderne arbejdsliv

Noget af det, som ofte også er en udfordring i det moderne arbejdsliv, er at finde balancen mellem arbejde og privatliv. Nogle af os arbejder meget, måske 40-60-80 timer om ugen, og har sjældent fri til at være sammen med familien. Andre af os har stor frihed til selv at tilrettelægge vores arbejdsliv, og vi kan arbejde hjemmefra nogle af dagene, hvilket umiddelbart kan lyde som en stor frihed. Men grænserne mellem arbejde og privatliv bliver også mere flydende, når vi sidder derhjemme, og måske får vi ikke de arbejdsopgaver fra hånden, som vi skulle i dagtimerne, så pludselig sidder vi om aftenen eller i weekenderne og arbejder. Så bliver vi stressede, og tingene ender måske med at vokse os over hovedet, så vi må sygemelde os.

Kunsten at slappe af og have det sjovt

Det er meget vigtigt, at vi hver især finder balancen mellem arbejde og privatliv. Livet handler ikke kun om at tjene penge og købe nye materielle ting. Når vi løber rundt i hverdagen med tungen ud af halsen for at nå det hele, så kan det være svært at se morskaben i det. Nogle gange kan der ”gå så meget hverdag i den”, at vi helt glemmer, at det også at vigtigt at have det sjovt. Livet handler nemlig også om at have tid til at være sammen med familien og vennerne, kunne tillade sig at slappe af og lade batterierne op. Det kan man gøre ved at lave forskellige sjove aktiviteter sammen. Som familie kan I f.eks. tage på cykeltur sammen eller klatre på klatrevæg i den lokale klatreklub. Du kan også tage en dejlig tur på stranden med din kæreste eller en tur i sommerhus, hvor I har tid til hinanden. Når du f.eks. har en hyggeweekend med vennerne, så kan I spille online poker eller Maria Bingo sammen. Casinospil er underholdende, spændingsfyldt, og så kan I vinde flotte gevinster. I kan nemt spille fra jeres smartphones både før og efter maden, som f.eks. kan være grillmad i haven, hvis vejret ellers er til det.

Andre måder at balancere livet på

I disse år ser man også eksempler på danskere, som vælger nogle helt anderledes måder at leve på. Det kan f.eks. været at stå helt af ræset og flytte ud i en skov og blive selvforsynende. Det kan også være, at nogle vælger at skære deres udgifter helt ned, bo meget småt med få materielle behov, og så behøver de ikke at arbejde så meget. En tredje tendens er de digitale nomader, som er selvstændige og arbejder online. De tager deres børn og computere under armen og rejser rundt i verden og får oplevelser sammen som familie og lever af det, de kan tjene fra deres computere undervejs. Flertallet af danskere forsøger dog stadig at få et traditionelt arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen.