Personlig udvikling er noget, som mange moderne mennesker er optaget af. Vi lever i et præstationssamfund, hvor vi hele tiden skal optimere os selv for at blive den bedste udgave af os selv. Det starter allerede i børnehaven, og når vi kommer ud i arbejdslivet som voksne, stilles der store krav til, hvor meget vi skal præstere. For mange er det en stor udfordring at finde balancen mellem arbejdsliv og privatliv, og jævnligt er der kolleger, venner og familie, som går ned med stress.

Hvis man løbende er under stort pres, så er det vigtigt at have nogle teknikker at håndtere presset med. Det kender man alt til inden for sportsverdenen, hvor coaching i mange år har været kendt, for sportsfolk skal jo helst præstere optimalt hele tiden. Coaching har siden hen bredt sig til arbejdslivet og erhvervslivet, og i dag er det meget normalt, at folk bliver coachet, ligesom de f.eks. kan gå til psykolog. I coachingforløbet får de nogle redskaber, som de kan bruge til at optimere deres arbejdsliv med.

Hyr en coach

Nogle arbejdspladser vælger at hyre en coach til at komme og undervise en hel gruppe medarbejdere, eller det kan være på ledelsesniveau, man hyrer en coach. Formålet er at gøre den enkelte i stand til at få det bedste ud af sine faglige evner og levere arbejdsopgaver effektivt. Coaching har dermed meget fokus på performance – altså hvad og hvordan kan den enkelte præstere bedst muligt. Når man skal finde en coach til sin arbejdsplads, så kan man f.eks. søge online og sammenligne coaches, som har erfaring med at undervise i erhvervslivet. Man kan læse anbefalinger fra tidligere kursister, og man kan kontakte flere coaches for at høre, hvilke kurser de hver især har at tilbyde, før man beslutter sig. Man kan ofte få skræddersyet et kursus til en bestemt gruppe medarbejdere, hvis man ønsker det.

Lær at praktisere mindfulness

Mindfulness er også blevet populært på mange arbejdspladser, men her handler det mere om medarbejdernes trivsel. Hvis man er på en stressfyldt arbejdsplads, hvor medarbejdere og ledere har mange konflikter og arbejdsglæden er i bund, så kan man med mindfulness-teknikker bringe arbejdspladsen tilbage i balance. Mindfulness giver både medarbejdere og ledere mere ro og nærvær, så de bliver bedre i stand til at koncentrere sig, samarbejde, holde overblikket, og de får mere overskud og arbejdsglæde. Nogle ansatte i virksomheden vil måske til at begynde med være lidt skeptiske over for det dér mindfulness-halløj, for virker det overhovedet? Prøv det, kan vi kun sige. Hver enkelt medarbejder må gøre sig sine egne erfaringer, og de fleste vil få noget ud af det og kan bruge det i praksis f.eks. 5-10 minutter om dagen. Teknikkerne kan anvendes både på arbejdspladsen og derhjemme, og for mange vil det betyde, at de får et lille pusterum hver dag, og det kan være nok til at forebygge stress.

På bloggen kan både ledere og medarbejdere få spændende indsigter i, hvordan mindfulness og coaching positivt og effektivt bidrager til et bedre arbejdsmiljø. Her får man også gode råd og tips til, hvordan man finder balancen mellem arbejdsliv og privatliv, og hvad man konkret kan gøre for at tage bedst muligt ansvar for sit arbejdsliv. Her er også anbefalinger til, hvordan man finder gode bøger om coaching, hvis man gerne vil fordybe sig endnu mere i emnet. Men først og fremmest kan du med fordel læse artiklerne her og få viden, indsigt og inspiration. God fornøjelse!